Linkedin Pazarlama Stratejisi Nedir?

28.02.23
Linkedin Marketing strategy logo

Linkedin genel anlamda özetleyecek olursak iş ve istihdam odaklı bir sosyal medya platformudur. 200’den fazla ülkede aktif olup, 756 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Linkedin’ i  B2B pazarlamacılarının %92 si kullanmaktadır. Günümüzde Linkedin işletme canlılığı ortaya çıkarmak ve piyasa trendlerini yakalamak için gerekli bir platform haline gelmekle kalmayıp, diğer yandan iş başvurusu ve şirketlerin aktif gönderileri için de kullanılmaktadır.

Linkedinin Pazarlama Stratejisini belirleyecek olan diğer önemli bir bilgi ise Linkedinin, diğer sosyal medya platformlarında ki informal yapıdan ziyade daha formel bir yapı benimsenmesidir. Fakat bu yapıya rağmen oldukça dinamik ve akışkan bir düzene sahip olan Linkedin, işletmeler için daha fazla organik trafik sağlamak için önemli bir araçtır.

Linkedin Pazarlama Stratejisinin Önemi

 Linkedin her ne kadar bilinir ve görünür olmanız için markanız açısından iyi bir imaj sağlasa da Linkedin üzerinden direkt olarak satış veya pazarlama yapmanız bazen kötü bir algı yaratmanıza neden olabilir. Özel bir pazarlama stratejisine sahip olmanız bu yüzden önemlidir. Başlangıçta,  profilinize gönderi paylaşmaya başladığınız süreçte doğru ve anlaşılır pazarlama teknikleri kullanmak, diğer sosyal medya kanallarında olduğu gibi burada da yapılması gerekenler arasındadır.

Linkedin Pazarlama Stratejinizi Nasıl Genişletirsiniz?

1. Hedeflerinizi Planlayın

Linkedin için pazarlama stratejisi oluşturmak adına öncelikle amaçlarınızı istikrarlı bir düzende gerçekleştirmeyi hedeflemelisiniz. Gelecekte ulaşmayı düşündüğünüz konumunuza yönelik ilgi çekici içerikler bu yolda ivme kat etmenize yardımcı olacaktır. Hedeflerinizi belirlerken aşamalı olarak yol katetmeye özen gösterin.

Aksi halde gerçekleştiremeyeceğiniz ya da henüz uygulanması erken olan planlar sizin motivasyonunuzu olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden işletmeniz için Linkedin durum değerlendirmenizi göze alarak ilerlemelisiniz. Linkedin için oluşturduğunuz gönderilerinizi planlı bir süreç içine koyabilirsiniz. Böylelikle kitlenize işletme olarak disiplinli ve sistematik olduğunuzu da kanıtlamış olursunuz.

2. Hedef Kitlenizi Belirleyin

Etkili bir Linkedln iletişim ağı oluşturmak istiyorsanız kime yönelik çalışmalar yaptığınızı net bir şekilde belirlemelisiniz. Linkedin oldukça gelişmiş arama yöntemi sayesinde işletmeniz için ihtiyacınız olan ve doğru kişileri bulmanıza yardım etmektedir. Bunun haricinde alternatif bağlantıları ulaşmak için bağlantı listenizi takip edebilirsiniz.

Müşteri kitlenizin kimler olduğunu bilmek uzun vadede size birçok avantaj sağlamaktadır. Kitlenizin neleri sevdiği, neleri sevmediği veya hangi beklenti içinde olduklarını bilmek hedeflerinize ilerlerken size öncü olabilecek noktalardır. Ayrıca hedef kitlenizi daha iyi tanımak ve anlamak için iş unvanları, coğrafi konum, sektör gibi kıstaslara göre tanımlayabilirsiniz.

 3.  İlgi Çekici İçerikler Yayınlayın

İlgi çekici içerikler yayınlamak, Linkedin pazarlaması için  sizi ön plana çıkarmak adına kritik bir önem taşımaktadır. Özgün, profesyonel ve yaratıcı içerikler yayınlamak  kalitenizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

Bu platformda genel olarak resmi ve kurumsal bir yapı olsa da gündeme yönelik biraz kurumsal, birazda sempatik içerikler koymanız işletmenize dair pozitif bir algı oluşmasına yardımcı olur. Bu gönderilerinizi paylaşırken mevcut bulunduğunuz piyasayla ilgili aktif olarak güncel gelişmeleri ve ipuçları vermeniz kullanıcılar üzerinde görünür olmanızı sağlayacaktır.

  4.  Ağınızı Oluşturun ve Aktif Olun

Linkedin’de geniş bir ağınızın olması sizi piyasa içinde görünür hale getirir. . Hitap ettiğiniz kitle Linkedin içinde ne kadar büyük olursa o kadar iyi dönütleri analiz edebilirsiniz. Bu ilişkiler içinde doğru ve sürdürülebilir iyi ilişkiler kurmakta işletme varlığını olumlu yönde etkiler. Ayrıca bağlantılarınızla mesajlar veya yorumlar aracılığıyla iletişim kurabilirsiniz.

Linkedin ’de sizinle alakalı gruplar içerisinde bulunmanız o piyasa içinde farkındalığınızı arttırmanıza yardımcı olacaktır. Bu gruplar içinde bulunarak hem potansiyel müşterileriniz yakalayabilir hem de  potansiyel çalışanlara ulaşabilirsiniz.

5. Linkedin İşletme Sayfası

Linkedin dünyanın en büyük profesyonel sosyal ağıdır. Bu yüzden profesyonel hayatınızı burada şekillendirmek size kurumsal kazanım sağlayacaktır. İşletme sayfanız sizinle iletişim kuracak kitleler için ilk odak noktası olacaktır.

Sayfanızın iyi bir görünüme sahip olması önemli bir ayrıntı olup, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi uygun bir dille hesabınızda tanıtmanız yararlı olacaktır. Ayrıca sayfa içeriğinde çalışanlarınızı ve onların işletme içinde ne işle uğraştıklarını göstermekte bilinirliliğiniz açısından önemlidir.

Digipeak’in etkili pazarlama çözümleriyle online gücünüzü artırın!

Bize Ulaşın

Ufuk Yalvaç
İçeriği paylaş

İlgili İçerikler

Loading...